• Skånskt Hantverk
ÅterbruksDesign

MILJÖNÄRVÄNLIG

AnnaDacapo är ett Miljönärmärkt företag. En företagsmärkning som visar de företag som bidrar och inspirerar till en hållbar konsumtion framtagen av Avfall Sverige.


TILLVERKNING

All design och produktion sker i Skåne. Arbetsredskap liksom symaskiner är inköpta begagnade eller använda sedan länge i de flesta fall utom senast inköpt symaskin. 

PRODUKTER

Alla produkter tillverkas med målet 100% återbrukat eller överblivet material då det är möjligt. Materialet får ofta bestämma vad som ska tillverkas. Det blir då inte många exemplar av varje produkt som då är unik.

LOKALER 

Jag använder delar av mitt hem som kontor och ateljé. Inredningen är till största del secondhand och loppisfynd. 

 

 

EMBALLAGE & FRAKT

Förpackningningsmaterial jag använder är i första hand återbrukad och om jag använder plast är den alltid återanvänd. Du har också möjlighet att välja ett klimatkompenserat fraktalternativ.


CIRCULARMONDAY 
AnnaDacapo deltar i Circular Monday fd White Monday. Detta är dagen för cirkulära varor och tjänster som en motvikt till överkonsumtionens Black Friday.  Alla vi företag som deltar i Circular Monday säljer varor eller tjänster som inte involverar nyproducerat resurskrävande material. Vi stöder en cirkulär ekonomi där avfall ses som en resurs. Väl mött!