• Handgjorda väskor♡
Egen design♡

Så tar du hand om din AnnaDacapo väska

Det som är speciellt och unikt med väskan är att den är tillverkad med en blandning av återanvänt material och överblivna restbitar från annan produktion. En klimatsmart väska helt enkelt!

Vill du bara fixa till formen - Se hur du gör HÄR

Behöver du skydda väskan från vädrets makter  - Väskan är sydd i kraftigt tyg men kan ändå behöva skyddas för ihållande regn. Impregneringsspray eller ännu hellre impregneringsvax, som är mer miljösnällt, kan behövas om du inte helt enkelt väljer att fysiskt skydda din väska. Jag har använt min väska länge och själv valt den sistnämnda metoden som har fungerat utmärkt för mig.


Vill du snabbt snygga till väskan - Innerfodret kan enkelt dras ut för rengöring/handtvätt vid behov på många av mina väskorna. Vädra väskan utomhus om du har möjlighet, effektivare än du tror! Det är en metod som är bra då man snabbt vill fräscha upp väskan utan att tvätta. Vänd insidan ut och vädra utomhus!


Behöver du tvätta väskan  - Det som är unikt med väskan, att den är tillverkad med en blandning av återanvänt material, gör också att man får vara extra försiktig vid tvätt. Färgfällning och ojämn krympning eller ändring av form och struktur kan inte uteslutas.  

Börja med att tömma väskan på allt innehåll in i minsta vrå. Samtidigt så vänder du alla fickor och foder utåt. Insidan ut alltså! 

Tvätta helst skonsamt för hand i ljummet vatten med flytande fintvättmedel. Maskintvätt sker på egen risk! men välj i så fall fintvättsprogrammet 30 grader för både skonsam tvätt och centrifugering. 

Undvik sköljmedel, alltid!  För att det är en miljöbov, onödigt och dyrt. Om du vill fräscha upp väskan så är det perfekt med 1-2 kapsyler ättika i sköljvattnet. Jag lovar, väskan kommer inte att lukta ättika, den kommer att lukta … fräscht! Läs mer om användning av ättika i återbruk HÄR

Torka gärna luftigt utomhus om du har möjlighet, det ger alltid en fräschare doft. Använd absolut inte torktumlare! När väskan är halv-torr fixa till formen om det behövs - se hur HÄR